Какво се прави най-вече в момента?

Няма застой, въпреки, че много хора летуват.

Може да забележите, че има доста нови хора и доста хора регистрирали се в сайта, които да помогнат още сега.

Какво чакаме?

Координацията на всички желаещи и насочването им към задача, която която има нужда за вършене и им харесва, е огромно и постоянно усилие, в което трябва да се наливат безбройни часове.

Затова се се мобилизирахме сайта obshtestvo.bg да стане място където всеки може да намери всеки, според умения и интереси, веднага след което може поканят участника по някоя задача.

Един вид дистрибутиране на цялата организация в един приятел и бърз интерфейс - тоест това което искаме да направим за връзката държава ⇆ гражданин, но за участник ⇆ участник.

Преди няколко дни се пусна незавършена версия на планираното. По-цялостна представа, за това което се готви може да придобиете от плана за софтуерната разработка в github и още тук.

Бързо инфо по проектите

Проектът Howto.bg чака малко обмисляне на името и да се подобри комуникацията с „Активни Потребители“.

„Отворен Парламент“ се преименува „Следи Парламента“ след като се оказа, че обърква хората с вече съществуващия такъв проект. Плановете от миналата година, двата сайта openparliament.net и каквото изготвим ние, да се слеят не са се изпарили, но се оказва че като работно име на проекта съвпадението на имената носи повече объркване отколкото разбиране.

„Следи парламента“ се сдобива с лого в момента, през което време Петко (ръководителя на проекта) кандидатства и за Social Impact Start.

В Grada.me има нови участници и нов прогрес.

В twitter се стартира дискусии за пускане на приложение, което следи редакциите в wikipedia от държавни компютри. Може да следите софтуерния прогрес в github.

Малко познат факт, Емил Гоцев, заедно с няколко човека от курса му по Java, са стартирали разработка за проекта „Какво мога да направя с моите ___“.

По „Pitaigi.bg“ е вече започната работа по имплементиране на дизайна.


comments powered by Disqus