Втора среща с общинския съветник

На срещата от страна на Общество присъства Митко Цонев. Записките са негови:

Agenda-та започва от там, където приключи миналата среща:

Брифинг на срещата от днес с Лилков (общинския съветник): Обсъдихме как „Grada.me“ да преодолее трудностите на сегашната заплетена система за координиране между всички общински дружества и районни кметства.

Той изтъкна като причина за провала на предишните опити за подобни платформи факта, че никой не разполага с цялата информация и тя е труднодостъпна за хора без правомощия.

Затова той предложи да развием платформата като „предизвикателство на гражданското общество за общината“ (цитирам дословно).

Ето основните елементи от неговата идея:

Това много напомня една идея, която се появи по време на една „не-техническа“ среща – да се направи dashboard с актуални проблеми за всеки районен кмет и той да може да си го активира.

Тук говорим за нещо подобно, но самият той да може да определя с какво иска да се захване. Естествено мотивацията зад тази идея е да се покаже кой си върши работата и за кой е най-добре да се гласува, но това не е непременно нещо лошо.

Иначе Лилков каза, че като сме готови с работеща версия, можем да седнем с него и още няколко общински управители и да проверим до каква степен им е удобно да я ползват и какво може да се доработи. Също така спомена, че като сме готови може да се използва залата на общинския съвет за обществено обсъждане с всеки, който има отношение по въпроса преди да направим официален лаунч. Дори предложи да направим награда „Златна метла“ за най-отговорните районни кметове и общинари


comments powered by Disqus