Граждански hacknight в InitLab

Посъбрахме хора в InitLab и говорехме ли говорехме :)

Благодаря на Тони и Влади за помощта при event организацията и дори самото съгласие за съществуването му.

Беше първия hacknight и като цяло премина в въведение и изчистване на формата, под който ще се водят този сорт събирания в бъдеще. Съгласихме се, че ще бъдат през седмица, в четвъртък от 18:30 до 21:00, като първият час, до 19:30, ще има интро/въведение на нови участници, а след това работа по самите проекти.

Всеки дошъл по-рано и вече запознат с проектите може да си започне работа по него в някоя от другите помещения (в initLab). Самото място може и да се ротира. InitLab, SOHO или каквото дойде. Засега initlab, като hackerspace, е доста тематично за hacknight.

Преди самата среща бяха изготвени описания на проектите под формата на аудио записи. Описаното е направено по много-много-много неофициален начин. Разговорно. Записите, които си имат лого са активните проекти, останалите са идеи на незапочнати проекти.

Записите са тихи, направени от мен (Антон), та простете ако интонация, мрънкане и излишности Ви подразят. Със сигурност може и по-добре и със сигурност се изпуска по нещо навсякъде. Надявам се да не звучат просташки само.

Идеи излезли от hacknight-a

Алек (Андреев) предложи да ползваме негов сървър в Германия за самите приложения. Предложи се и да се свържем с Телерик за някакъв вид подкрепа. Повечето хора си избраха проект, по който биха искали да работят.

По обща информация

Гражданският HackNight е събитие, което предлага нескована атмосфера за работа на хора с различни способности, хора градители - тези които се заиграваме с интересното, дизайнери, софтуерни разработчици, анализатори, ръководители на проект и продукти, PR и маркетолози, юристи, активисти, НПО-та и държавни представители.

Или както каза някой по скайп: има Нощ на музеите има и Нощ на хакерите :)) А както знаем хакер не означава само “компютърджия”

Да се срещаме редовно и да работим над дигитални проекти, които са моста между доволния гражданин и работещата държавност.

Понеже сме доброволци

Има два варианта на прогрес:

  1. Изреждат и се описват наличните идеи.
  2. Всяка от тях си има тематика, например човешки права, рециклиране, криминална статистика, политически мониторинг…
  3. Всяка започната идея има включен набор от технологии и похвати използвани.

Има хора които харесват дадена тема, има и хора които ги интересува дадена технология или похват.

  1. Изрежда се списък със задачи (Agenda, task list), които трябва да се свършат по започнатите вече идеи, тоест по активните проекти.

comments powered by Disqus